Skip to content Skip to footer

Vällingby ögonspecialist – Hitta rätt bågar för din stil och ansiktsform

Free photo man having an eye sight check

Vid val av glasögon är det viktigt att hitta rätt bågar som passar både din stil och ansiktsform. På Vällingby ögonspecialist kan du få hjälp av experter som kan guida dig till de perfekta bågarna för dig. I denna artikel kommer vi att utforska olika aspekter att tänka på när du väljer glasögon, samt ge dig några användbara tips för att hitta rätt bågar.

Att hitta rätt bågar för din ansiktsform

Ansiktsformen spelar en viktig roll när det gäller att välja glasögonbågar. Vissa bågar kan framhäva dina bästa drag och ge en balanserad look, medan andra kan göra att ditt ansikte ser obalanserat ut. Här är några generella riktlinjer att följa baserat på olika ansiktsformer:

  • Runda ansikten: För att skapa kontrast till de mjuka linjerna i ett runt ansikte, kan du välja bågar med skarpa linjer och vinklar. Rektangulära eller fyrkantiga bågar kan vara ett bra val.
  • Ovala ansikten: Om du har ett ovalt ansikte har du lyckats! Du kan bära nästan vilken bågform som helst. Var modig och testa olika stilar och färger.
  • Fyrkantiga ansikten: För att mjuka upp de kantiga dragen i ett fyrkantigt ansikte, kan du välja bågar med rundade kanter eller ovala former. Undvik fyrkantiga eller geometriska bågar, eftersom de kan framhäva ansiktets vinklar.
  • Hjärtformade ansikten: För att balansera det bredare pannområdet hos ett hjärtformat ansikte, kan du välja bågar som är bredare längst ner. Fyrkantiga eller rektangulära bågar kan vara ett bra val.

Att hitta rätt bågar för din stil

Utöver ansiktsformen är det också viktigt att hitta bågar som passar din personliga stil. Glöm inte att glasögon är en accessoar och kan användas för att uttrycka din personlighet. Här är några faktorer att tänka på när du väljer bågar baserat på din stil:

  • Klassisk stil: Om du föredrar en tidlös och elegant stil, kan du välja bågar i neutrala färger som svart, brun eller grå. Fyrkantiga eller ovala bågar kan passa bra till denna stil.
  • Trendig stil: Om du följer de senaste trenderna och gillar att vara modig med din stil, kan du testa bågar i olika färger eller mönster. Geometriska eller cat-eye-formade bågar kan vara ett bra val.
  • Vintage stil: Om du älskar retrostilen och vill ha en unik look, kan du leta efter bågar i retroinspirerade former som runda eller kittade bågar. Du kan också överväga att leta efter äkta vintagebågar.

Slutsatser

Att hitta rätt bågar för dina glasögon är viktigt för att både se bra ut och känna dig bekväm. På Vällingby ögonspecialist kan du få professionell hjälp och råd för att hitta de perfekta bågarna för din stil och ansiktsform. Kom ihåg att testa olika stilar och vara öppen för att prova något nytt. Glöm inte att glasögon är en accessoar som kan användas för att uttrycka din personlighet och stil. Lycka till med ditt val av bågar och njut av att se fantastisk ut med dina nya glasögon från Vällingby ögonspecialist!